Sjoukje 26

Geboren op:

13-04-2016

Moeder:

Sjoukje 24

Vader:

Danno

Gemiddelde jaarproductie:

7909

Laatste kalfdatum:

18-10-2021

Bijzonderheden:

29 reacties

 1. Vanmorgen alweer de 30e fles Elkemelk geopend en dat was melk van jou Sjoukje 26. Jouw melk smaakte uitstekend! Wat iemand hieronder al schreef: zoals vroeger als de melkman aan de deur kwam en je dronk melk uit een glazen fles. Lekker romig enzo.

 2. Na het lezen van een krantenartikel, de melk meegenomen bij AH. Mijn man en ik zijn 50-ers en we kregen bij de smaak van de melk herinneringen naar onze jeugd en de melkboer die met zijn glazen flessen aan de deur kwam. Veel succes bij jullie bedrijf.

 3. Sjoukje!

  Bedankt voor een heerlijke glas melk! Goed gewerkt!

  Is er ook een mogelijkheid om haar te ontmoeten?
  Neem ik meteen de lege flessen mee, noem het st-aai-tiegeld

  1. Helaas kunnen we er niet aan beginnen om iedereen bij de koeien te laten kijken, dat zou veel stress voor ze opleveren. Het is beter voor het milieu om de flessen in de plastic bak te gooien, het schoonmaken voor melk verpakken kost teveel middel en water op de schaal die wij kunnen doen 😉

   De gedachte achter de PET flessen is dat het op advies van milieu centraal de meest milieu vriendelijke oplossing van verpakken is. Hoewel glas de naam heeft is dat de meest vervuilende, voor het maken van 1 glazen fles wordt aan energie alleen al meer olie verbruikt dan een PET fles in zijn hele cyclus al zou die gewoon weggegooid worden. Daarbij is het helemaal goed voor het milieu als de flessen netjes in de plastic bak eindigen om gerecycled te worden, dat is weer veel beter dan retour, schoonmaken en hergebruiken. Onderaan de streep zijn wanneer het PET hergebruikt wordt alleen het maken en herbruikbaar maken per saldo de milieukosten voor het verpakken.

  1. Dag, Sjoukje mag zelf kiezen wanneer en hoe lang ze naar buiten gaat in de periode dat er gras groeit en het land niet te nat is. Wij hebben geen systeem dat exact meet hoe lang ze buiten is en zelf dat bijhouden is niet zo praktisch omdat we dan 200 dagen in het jaar 24 uur bij de deur moeten zitten 😉

 4. Superlekker en romig. Een zeer goed initiatief om ook jonge kinderen te leren dat melk niet in een fabriek word gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vragen?

Stel ze direct aan boer Matthijs!