Waarom ElkeMelk?

ElkeMelk geeft de koe de plaats die zij verdient, maakt de boer weer trots op zijn product en geeft de consument een beleving bij de melk. Wij streven ernaar het echte verhaal van de koe, de boer en het milieu te vertellen. Zo krijgen boeren en burgers waardering voor elkaar.

Daarbij zoeken wij naar de optimale mix in zorg voor de koeien, milieu en verwerking van de melk. En willen we zo dicht mogelijk bij de natuur staan en de consument dat laten beleven door een ongekend verse en pure melk te maken, direct van de oorsprong, zo vers en puur dat de room erop gaat drijven en je weet van welke koe de melk komt.

ElkeMelk, de lekkerste melk ter wereld

Een lekkere en gezonde beleving voor jou

Bij ElkeMelk is de tijd tussen het melken van de koe en het schap in de winkel 5 dagen korter dan wat gebruikelijk is. Bij ons worden de koeien door een melkrobot 24/7 gemolken wanneer ze dat zelf willen. Als een koe klaar is met de melkbeurt wordt de melk gekeurd en weggepompt naar de pasteur. Daar moet de melk gemiddeld 3 minuten wachten tot ze aan de beurt is. Weer 6 minuten later is het pasteuriseren, afkoelen, bottelen en labelen klaar. De tijd tussen melken en pasteuriseren is hierdoor 3,5 dag korter dan gangbaar. Dit is van belang voor de verse smaak. Je kunt het vergelijken met brood van de bakker dat nog vers ruikt en krokant van korst is als je het uit de vriezer haalt, mits het er maar echt vers in ging. Nog 1,5 dag winnen we doordat Albert Heijn de melk direct bij ons bedrijf ophaalt. Het kan zelfs voorkomen dat de melk in het schap nog diezelfde dag vroeg in de morgen gemolken is.

ElkeMelk-koeien-welzijn

Een lekkere en gezonde beleving voor jou

Bij elke melkbeurt wordt de melk direct onderzocht op bloedwaarde, geleidbaarheid en celgetal. Als deze niet 100% voldoet dan komt de melk niet in de fles en kan niet zoals gangbaar is opgaan in de bulk. Door dit systeem krijgen wij veel meer informatie over de uiergezondheid van de koeien en kunnen sneller handelen bij afwijkingen, waardoor het succes van de behandeling ook veel hoger is en het gebruik van medicijnen lager.

#trotsopdeboer

Elke veehouder is trots op zijn bedrijf, heeft gevoel voor zijn dieren en passie voor het vak. Maar de melk, het uiteindelijke product, wordt eens per drie dagen door een fabriek opgehaald en verdwijnt als bulkproduct in de anonimiteit. Anderhalve maand later hoort hij wat het heeft opgebracht en daar houdt de feedback bij op.
Met ElkeMelk is elke koe uniek en maakt haar eigen melk, wat verpakt wordt in een mooie fles. Zo is elke koe en elke fles een reden om trots te zijn. Het maken van ElkeMelk vraagt meer vakmanschap maar geeft ook meer voldoening.

Voor het milieu en de natuur

Onze boerderij heeft een lichte veebezetting. Er worden 1,8 koeien per hectare gehouden. Het jongvee verblijft op een opfokbedrijf in de buurt.

Vragen?

Stel ze direct aan boer Matthijs!