Sanne 35

Geboren op:

30-08-2012

Moeder:

Sanne 32

Vader:

Rolex

Gemiddelde jaarproductie:

11430

Laatste kalfdatum:

19-01-2021

Bijzonderheden:

8 reacties

 1. De melk van Mieke 91 smaakte lekker!
  Maar onze vraag is hoe jullie de melk van één koe pasteuriseren en bottelen? Dus hoe houd u de melk van een koe gescheiden?

 2. 2 dingen die me opvielen:
  -Omdat er maar 1 ster Lactose stond durfde ik het aan om het te proberen met mijn Lactose intolerantie. En jawel hoor géén lichamelijke reactie , terwijl ik toch bijna 1/2 liter in een kéér had gebruikt.
  Dus hiep hiep hoera, melk van Sanne 35 kan ik nog eens kopen!
  – ik had meer vet in de melk verwacht, deze had toch 5 sterren vet. De melk proefde voor mij niet zoveel anders dan dat ik in mijn geheugen had staan van toen ik Wél nog melk dronk als kind 40 jaar geleden.
  Of werd die melk toen veel minder bewerkt dan heden ten dagen?
  Ik heb toen wél eens melk gedronken rechtstreeks van de boer en deze smaakte heel anders dan deze melk, veel vettige en rook heel sterk.
  Deze melk heeft nauwelijks geur, vóór mij positief, maar ik kreeg het gevoel dat het daardoor geen pure melk is, alsof er toch iets uit gehaald is.
  Graag uw reactie?
  Met vriendelijke groet, Marcel

  1. Dag Marcel, wat goed dat je deze melk aan kon. Het zal wel goed bevallen zijn als je in 1 keer een halve liter drinkt 😉
   Vroeger heb je wellicht melk zo uit de tank gedronken, deze is niet vetter maar door het pasteuriseren is het vet in de melk wel minder “plakkerig” en geeft daardoor een iets minder vette beleving. Buiten het pasteuriseren om doen wij helemaal niets met de melk (niet afromen en homogeniseren) en is dus de smaak die je proeft helemaal origineel.
   Wat betreft de geur van vroeger, ik denk dat dit met het voer van de koeien te maken heeft als je erbij aangeeft dat je die erg sterk vond. Kuilgras en bijproducten die gevoerd worden kunnen sterke smaak of geurafwijkingen opleveren. Als het goed is ruikt ElkeMelk naar room, softijs, een tikje zoet of helemaal niet zo erg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vragen?

Stel ze direct aan boer Matthijs!